Gastgezin worden, hoe werkt het?

Als u zich opgeeft als gastgezin wordt met u contact opgenomen en worden de regels en werkwijze van Dierenhulp Mirbessa uitgelegd. Als u aan de criteria voor het opvangen van dieren voldoet en u aan de hand van deze uitleg nog open staat om een hond te willen opvangen, volgt een huisbezoek. Na een positief huisbezoek wordt met u overlegd wanneer u zou kunnen opvangen en waar uw voorkeur naar uit gaat.

Het kan zijn dat u direct al de vraag krijgt of u een hond kunt opvangen, maar er kan ook een behoorlijke periode zijn dat er geen dier is om op te vangen. Dit alles hangt helemaal af van het aanbod van vluchtbegeleiders die een dier mee naar Nederland willen nemen.

Er is van te voren al met u besproken wat u kunt opvangen (reu/teef/volwassen/pup/). Wij kijken ook altijd naar uw woonsituatie, de mogelijkheden en in overleg met het gastgezin zoeken wij een hond die het beste bij u past. Mensen die hele dagen werken, vinden wij helaas niet geschikt om als opvanggezin te functioneren. Voor honden hebben wij de regel dat hij of zij niet meer dan 4 uur per dag alleen mag zijn.

Verzorging hond

Het is de bedoeling dat u vanaf het moment dat u de hond in huis hebt, hem/haar gaat verzorgen al was het hij/zij uw eigen hond. Natuurlijk moet u wel in uw achterhoofd houden dat de hond weer weggaat. De meeste honden uit Portugal komen uit een shelter en kennen het huiselijke leven dus niet. Honden kunt u vergelijken met een grote pup, ze moeten aan de riem leren lopen, zindelijk worden, vreemde geluiden leren kennen en leren functioneren binnen een huishouden. Doordat de honden nog zoveel moeten leren, vinden wij het belangrijk dat een opvanggezin over een goede dosis hondenervaring beschikt. We verwachten natuurlijk niet dat een hond welgetraind bij u vandaan komt! Wel verwachten wij dat u de hond kennis laat maken met een hondenleven zoals wij dat in Nederland kennen. Leer de hond kennen, want u bent degene die aan de nieuwe eigenaar kan vertellen hoe de hond is.

Hoe lang blijft een hond ?

Er kan van te voren geen termijn worden afgesproken over de periode dat een dier in de opvang blijft, dit hangt geheel af van de aanvraag. U heeft het hele traject vanaf het moment de hond bij u in de opvang zit, contact met dezelfde persoon van de Stichting. Op het moment dat er een geschikte aanvraag binnenkomt voor uw opvanghond, zal de Stichting contact met u opnemen en in overleg met u een afspraak maken met de eventuele adoptanten. Als de geïnteresseerden komen kijken, vertel hen dan zoveel mogelijk over de hond , de leuke dingen maar zeker ook de minder leuke dingen. Alles wat u vertelt is van belang voor de goede match! Wij vragen u ook om de eerste ontmoeting met hond en eventule nieuwe baas goed te observeren. Mocht u zelf iemand gevonden hebben die de hond zou willen adopteren, dan kan dat alleen met medeweten en in overleg met de Stichting.

Mocht u besluiten de hond zelf te willen houden, laat dat ons zo snel mogelijk weten om pijnlijke situaties te voorkomen.

Onkosten

De onkosten voor voeding, wormen- en vlooienmiddelen zijn voor het opvanggezin, eventuele medische kosten voor de hond worden in overleg met de Stichting vergoed. Bij spoed is overleg niet nodig.

Schade

We zijn niet aansprakelijk voor schade die de hond aanricht bij u of bij derden.

Tot slot

Het is zeker niet makkelijk als een dier, dat u een tijd met liefde hebt verzorgd, weer weggaat.

Maar probeer hier het positieve van in te zien. Het dier gaat eindelijk zijn nieuwe leven beginnen met zijn eigen baasjes!

Dankzij u heeft hij een goede start kunnen maken!!!

Wilt U gastgezin worden, meld U dan telefonisch(06-46377978) of via onderstaand formulier aan.